2013. június 02., vasárnap 21:11

Menekül Európából a Monsanto

Írta: 
Értékelés:
(4 szavazat)

Részletek a cikkből vagy összefoglaló ismertetés (abstract)

Menekül Európából a génmódosított vetőmagot gyártó amerikai multi.

 

Nem kérvényezi többet az amerikai Monsanto vetőmaggyártó konszern, hogy Európában is értékesíthesse termékeit. A fogyasztóvédelem és a farmerek is túlzottan elutasítóak voltak a GM-növényekkel szemben.

Amíg a fogyasztóvédelem véleménye nem változik és a földművesek sem akarnak a vetőmagunkból vásárolni, addig nincs értelme szélmalomharcnak" - mondta a német Wall Street Journal-nak Ursula Lüttmer-Ouazane, a Mondanto konszern szóvivője.

A Monsanto génmódosított vetőmagjainak az árusítását nyolc országban megtiltották, csak Portugáliában, Spanyolországban és néhány kelet-Európai államban szabad értékesíteniük.

A Monsanto ezzel a döntésével nincs egyedül: a Bayer leányvállalata, a CropSience, valamint a a BASF és a Syngenta már hátat fordított Európának és hagyott fel a GM-burgonya engedélyeztetésével.

További információk

  • A cikk felküldőjének megjegyzései a cikkhez:

    Jó hír! Ennek csak örülhetünk, hogy Európából, illetve, nagy részéből kivonul a Monsanto. Remélhetőleg, a "néhány kelet-európai állam" között mi nem szerepelünk. Azért, érdemes a termelőknek alaposabban utána nézni a tényleges állapotnak. Van olyan forgalmazó, aki talán még értékesíti, vagy a portfóliójából még nem törölte. 

     

Hozzászóláshoz be kell jelentkezni!