2013. január 28., hétfő 22:40

A Hamer-medicina

Írta: 
Értékelés:
(1 szavazat)

Részletek a cikkből vagy összefoglaló ismertetés (abstract)

Az Új Germán Medicina az élő szervezet orvos-biológiai összefüggéseit úgy írja le, mint lélek, agy és szervek egységét. A lélek és szerv minden folyamata az agy által kapcsolódik össze és minden vezérlés és szabályozás onnan történik. Az agy szervezetünk kapcsolóközpontja, bioszámítógépe - és a lélek a programozó. A bioszámítógép közös „hatáskifejtési” területe a test és a lélek egyaránt, úgy az optimális programozásnál, mint a program valamilyen zavaránál. Ugyanis nem csak arról van szó, hogy a lélek agyat és szervet programoz, hanem arról is, hogy a szerv is képes sérülések esetén az agy és a lélek mintegy automatikus, gyakran nem is tudatosuló (!) programozását elindítani.

Ebben különbözik az Új Germán Orvostudomány alapvetően minden korábbi orvosi irányzattól, különösen az ún. akadémiai orvoslástól.

További információk

 • A cikk felküldőjének megjegyzései a cikkhez:

  Valóban vaslogikával (és részletekig) kidolgozott rendszer, nehéz lenne érvekkel félretolni. Valami miatt mégsem fogadja-használja az orvostársadalom. Kétségtelen, hogy a futószalagon gyógyszerelés, a kézbe adható vény helyett egy egészen más hozzáállást kívánna... Hogyan is nézne ki, hogy az orvos a vizsgálat végén azt mondaná: "Pillanatnyilag segítek gyógyszerrel, de a gyökeres gyógyuláshoz Önnek pszichoterapeutára, papra, sámánra vagy más ilyen lépésre van szüksége."

  Hiányosságnak érzem, hogy a Hamer-medicina maga is lényegében csak diagnózis, (terápiára továbbküld, általában pszichoterápiára). De azért nem kevés. Például azon túl, hogy nagyon logikus és kifinomult diagnosztikai rendszer, egyben megnyugtatás is.
  Például megmutatja, hogy amikor egy betegség a legdurvább tüneteket mutatja, épp az (már?) más szemszögből nézve egy gyógyulásba forduló szakasz lehet, (megfelelő rásegítéssel).
  Sajnos vagy nem sajnos, a gyógyulás sorsdöntő eleme, hogy a páciens (lelki támogatottság átélése során) szembe tud-e nézni magában azzal a problémával, amivel korábban és támogatottság nélkül nem tudott jól bánni.
  Erről egyébként Popper Péter egy szövegrészlete jut eszembe. ami valahogy így hangzott: "Az önismereti tanfolyam egy szamárság. Bárki bármit tudhat önmagáról, amit elég bátorsága van felismerni."

  -----------
  A Hamer-medicinát mindenféle módon emlegetik (pl. magyarul "Új Germán Orvostudomány"), de ez a sokféleség zavaró. Egyébként is, mi van, ha tíz év múlva előáll egy "Mégújabb G. O."...?
  Annyira egyetlen személyhez kötődik, hogy a legcélszerűbb neve: "Hamer-medicina".

Hozzászóláshoz be kell jelentkezni!