2013. február 04., hétfő 23:49

Intimtorna

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

Részletek a cikkből vagy összefoglaló ismertetés (abstract)

Kriston Andrea, az intimtorna kitalálója nemzetközileg elismert, sikeres szakember. Az intimtorna nem pusztán egy fizikai erőedzés, hanem testi-lelki megújulást, önismeretet, a szexuális élet javulását, akár súlyos, alhasi betegségek helyrehozását ígéri. Kismamáknak kifejezetten ajánlott, a szülést és az anyaságot állítólag egészen más dimenzióban lehet megélni vele.

...

...A szülés után saját bőrömön megtapasztaltam, hogy pont ott nem készítettem fel a testemet, ahol szültem. Nekem ez döbbenetes felismerés volt, mert én minden nap tornáztam, úsztam, relaxáltam, tényleg nagyon gondoztam a várandósságomat. Miután megszültem, észrevettem, hogy semmi nem úgy működik, ahogy kellett volna.

Tulajdonképpen rájöttem, hogy rossz volt a felkészülésem, hasznos, de nagyon hiányos. És ebből származtak az intim tünetek, hiszen hatalmas nagy változáson esik át az a terület, ahonnan egy baba ki tud jönni. Amikor panaszkodtam az orvosomnak, csak azt tudta mondani, hogy ha nem tetszik, műtessem meg magam, de ez egyébként normális, minden nővel ez történik. Én nem nyugodtam bele, tornáztattam a lenti izmaimat, és a hathetes kontrollnál az orvos nem hitt a szemének. Azt mondta, nem is látszik rajtam, hogy szültem.

...

Az a kommunikáció, amiben a gátmetszést mint egy szükséges jót állítják be, elég rossz hozzáállás. Egy tanítványom a szakdolgozatában kimutatta, hogy azoknak a nők körében, akiknél gátmetszést végeztek, sokkal nagyobb az inkontinencia aránya, a szélmegtartási nehézségek és szexuális problémáik is inkább vannak, mint akiknél nem volt vágás. Ma 10 milliárd forintot költünk inkontinencia betétre, pedig az orvosok éppen azzal is szoktak érvelni, hogy a gátmetszés az inkontinencia ellen véd, mert ha nem metszik be a gátat, akkor az izmok túlnyúlhatnak és szétrepednek.

Mondhatjuk, hogy jószándékú ez a hozzáállás, mert a nők többsége nem tud ellazulni, és a feszülés miatt elszakadhat a gát környéke. De az ellazulás egy olyan képesség, amit fel lehet építeni.

Tehát egy laza hüvellyel nem kell hatalmas szakadásokra gondolni. Ebben az esetben, úgy, ahogy a szánk is kicsit elreped, amikor kiszárad, olyan kaliberű sérülésre kell ilyenkor gondolni.

A hüvely az egy érzelmi izom, olyan állapotban van, amilyenben mi vagyunk. A szülés miatti feszültség rá is kihat. Ha nem kapunk elég támogatást, ha nem kapunk elég bizalmat, bátorítást, félni fogunk, akárhányszor is szülünk. A szorongás következtében az izom szűkké válik - ez a zabszem sem fér be tipikus esete -, a baba tényleg nagyobb erővel feszti ki az izmot. És nem mindegy, hogy egy feszült, vagy egy ellazított izmot tör át. Azt hiszem, mi nők is felelősek vagyunk, hogy nem tudjuk elengedni magunkat, de az egészségügy is felelős ezért.

...

De nem elég az ikeás függöny, a fittball és a franciaágy, meg a bordásfal, amit egyes intézmények felmutatnak, hogy mennyire alternatívok. Nem ez kell, hiszen egy dzsungelben is lehet jól szülni, hanem az kell hozzá, hogy a nő el tudja magát engedni, és biztonságban érezze magát.

Ehhez olyan támogató szakemberek kellenek, akik ott vannak végig, segítenek ezen az ismeretlen úton. Vannak orvosok, akik támogatják a gátmetszés nélküli szülést, de azt gondolom, ha a férfiak szülnének, akkor már ki tudták volna harcolni, hogy ne metsszék a péniszüket.

...

Tulajdonképpen sok kötődési probléma egy része, azt gondolom, a szülőszobára vezethető vissza. Amikor a gyerek nem a saját tempójában születhet meg, hanem egy programozott császárral vagy oxitocinnal idő előtt „kizavarják”, akkor a gyerek nagyon gyakran kapaszkodó, nagyon anyás lesz, nem lesz elég önbizalma az önállósághoz.

Összehúzni mindenki tudja, szorítani is, de az intim torna egy tudatos alhas védelem, ami kb. 300 egymásra épülő gyakorlat.

Ezeknek az izmoknak fontos funkcióik vannak: vizeletelzárás, székletmegtartás, vénák feszesen tartása, fontos, hogy kellő tréninget kapjanak. Ahhoz, hogy napi 10 perces tréninget végezzük, végig kell haladni egy tanulási folyamaton. Egy 12 órás tréning, a végén egyénre szabott gyakorlatokkal elég ahhoz, hogy egy életre szóló tudáshoz jusson az ember. A tréning egy hosszú lelki rávezetéssel kezdődik, teljesen egyértelműek a gyakorlatok, mindenki meg tudja tanulni, akinek mozgathatóak az izmai.

...a legjobb az lenne, ha ezt óvodától csinálnánk, és része lenne az életünknek. A mi programunk óvodától kidolgozott. Az intim szokások kialakítása óvodában kellene, hogy elkezdődjön. Ehhez nem kapunk elég segítséget, az óvónőktől sem, pedig az óvodás gyerekek fele már székrekedéssel küzd. Ez azt a berögzülést erősíti, hogy ha elengedi magát, akkor neki az fájni fog. Ezért kéne már itt segíteni nekik. A bepisilés miatti leszidás is azt eredményezheti, hogy a gyerek azt tanulja meg, hogy ha elengedi magát, akkor szégyenbe kerül.

...

Ha jól csináljuk, élénk vérkeringést okoz, amivel jobbá válik a placenta tápanyag-ellátása. Az a kismama, aki végzi a gyakorlatokat, pici babájának több tápanyagot juttat a tornázás alatt, az ő szerveik jobban működnek, nem a salakanyag pang azon a területen. Ezeknek a nőknek jobb a szexualitásuk is. A magzat velünk együtt szeretkezik, ami azt jelenti, hogy a szexualitáshoz való viszonya is formálódik. Nem mindegy, milyen élményeket szerez már ebben a korban is.

...

A lelki gyermekágyas időszak akár 2,5 évig is eltarthat. De az orvosok azt mondják, hogy a hathetes gyermekágyas időszak után már lehet szexelni. Innentől elindul a stressz, mivel azt van belénk kódolva, hogy 6 hét után lehet szexelni. Na jó, fizikailag lehetséges, de nem biztos, hogy az újdonsült anyukák lelkileg is felkészültek erre. És megy a játszma: ma lesz, nem lesz, mit szól a férjem, most letudtam, nyugi lesz...

További információk

  • A cikk felküldőjének megjegyzései a cikkhez:

    (A cikk eredeti címe: "Attól nem leszel hajlékony, ha krémezed a lábad")  :-)

    A közhiedelemmel ellentétben férfi-intimtorna is létezik, szintén - mint a nőknél - a hólyagproblémáktól a szexualitásig sok jó hatással.

    Ugyanennyi erővel a szemtornáról és a látásjavítás (szemüveg-kényszer elkerülésének) jelentőségéről is beküldhettem volna cikket. A lényeg: ne a szokások mozgójárdáján "éld" az életedet, hanem nézz ki időnként oldalra, legyen szemed - saját érdekedben - a különleges lehetőségek és megoldásokra is.

Hozzászóláshoz be kell jelentkezni!