2013. február 13., szerda 11:45

Interjú Böjte Csabával

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

Részletek a cikkből vagy összefoglaló ismertetés (abstract)

(Keveset emelek ide, mert az egészet érdemes megnézni, nem hosszú. Kattintás alább a linkre: "Internetes előhíváshoz")

"Öt pontos sikerképlet"

...

Most éppen Bethlen Gábor szülőházánál vagyunk, s ahol ülünk, ott vagy ötven évig bozót volt, nem használták semmire. Ebben a lepukkant, romos épületben meglátni az ékszert!...

Nagyon szép dolog egy darab márványban meglátni a szobrot, a fölösleges dolgokat lefaragni és kibontakoztatni. A legszebb dolog egy utcagyerekben meglátni a jövendőbeli édesanyát, Erdély magyar értelmiségét, ezt kibontakoztatni mindig olyan hihetetlen nagy kihívás és sikerélmény is egyben.

Persze itt is van olyan, amikor az ember a szeg mellé üt a kalapáccsal… azt mindenkinek tudni kell, hogy tíz lefutásból tíz gólt nem lehet rúgni, még kapni is fognak gólt – ezzel számolni kell.

...

További információk

 • A cikk felküldőjének megjegyzései a cikkhez:

  Böjte Csabában - többek közt - azt becsülöm, hogy nem kenetes szósszal működik, hanem realitással folyton szembesülve és a realitással tud bánni, méghozzá konstruktívan.
  Részlet egy Neki címzett levélből:

  Kedves Csaba Testvér,
  Annyi sok fáradsággal nevelt gyereket kibocsátott már a társaságod! Ahogy szerte mennek a társadalomban, Veled nyilván olykor felveszik kicsit a szálat utóbb is.
  De nem alkotnak esetleg egymással egy kapcsolatot tartó, sőt, szervezetten egymást támogató szövedéket, csendes, de működő társadalmi hálózatot?
  Hiszen ami Nálad működik, az egy igazi "szerves társadalom". Amikor fiatal felnőttekként elköltöznek Tőled, szerte távol az életüket élni, egy ilyen hálózatban némileg folytatódhatna az, amit addig megéltek.
  ...

Kapcsolódó elemek

Hozzászóláshoz be kell jelentkezni!