2013. február 13., szerda 14:45

Hét egyszerű szokás a hosszútávú eredményességhez

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

Részletek a cikkből vagy összefoglaló ismertetés (abstract)

Mi lehet annak az oka, hogy számunkra jól ismert dolgokat mégsem teszünk? A válasz egyszerűnek tűnik: mert még nem tettük őket szokássá. Pedig mindenkinek sok szokása van, kérdés, hogy ezekkel is kiemelkedően eredményesekké válhatunk-e?

...

Stephen R. Covey hosszú évek kutatómunkájával feltérképezte, mitől válhat valaki hosszútávon is eredményessé. Miután átnézte az elmúlt 200 év irodalmát – többek között olyan emberek önéletrajzát tanulmányozva, mint Gandhi, Viktor Frankl, Selye János vagy Benjamin Franklin – felismerte, hogy elsősorban hét szokásnak köszönhették azt, hogy a nevük még ma is sok olvasónak ismerősen cseng.

...

Hét, egyszerű, mindenki által ismert, de most egy működő, követhető, megtanulható rendszerbe foglalt szokás, azoknak akik hosszú távon is kimagaslóan eredményesek szeretnének lenni.

Miért pont hét, ez a misztikus szám? Mert ennyi volt bennük a közös. Az első három győzelem a saját magunk felett, a következő három a másokkal közösen aratott győzelem, a hetedik pedig az első hat gyakorlását lehetővé tevő, a folytonos megújulást előtérbe helyező szokás.

További információk

  • A cikk felküldőjének megjegyzései a cikkhez:

    A cikk szerzője hét lépésben foglalja össze Stephen R. Covey munkája alapján a hatékonyság, a hosszútávú eredményesség titkát. Egyszerű, követhető, kipróbálásra érdemes.

Hozzászóláshoz be kell jelentkezni!